11 Dec 2012

SWEDISH CHRISTMAS
Jeg er gået ALL IN på integrationen her i Sverige - det gælder sig både sprog, manér og gode (læs: dårlige) vaner.. Men der hvor integrationen er sjovest, det er jo når det kommer til alle de små fine traditioner og dem er der jo massere af i julen :) Én af de hyggeligste ting ved den svenske jul, må være at lave det fine pepparkakshus. Sidste år lavede jeg det helt fra scratch, se selv HER, men i år har jeg dog snydt en smule.. Det var dog stadig ualmindelig hyggeligt at sidde og pusle med at få det rigtig sat sammen og ikke mindst at pynte det, så det blev så ganske fint som I kan se :) Er det ikke hyggeligt og fint? Jeg kan love jer for at der lugter dejligt at pepparkakar i vores stue. Det er liiiige til at blive i julestemning af, præcis som det plastik juletræ jeg nu har stående i min stue, men det er en helt anden sag og nok én af de lidt sværere kulturforskelle jeg har skulle forene mig med. - Det er åbenbart 'moderne', billigt og en masse andre positive ting - at have et træ af plastik!!! Jeg troede aldrig at det skulle overkomme mig, og det er næsten pinligt at fortælle det haha - griner stadig lidt for mig selv, når jeg kigger hen på det, men fint det er det nu - og i julestemning det er jeg virkelig kommet :)

TRANSLATION:
I am ALL IN when it comes to integration, specially when it comes to adapting to new traditions. Christmas in Swedish is full of new traditions for me and I have done mine to try to addapt - that being - to make the Christmas gingerbread house :) I love it. Last year and my first year in Sweden, I also made one and these pictures show the result from this years house - SO pretty and trust me, it smells so so good! Tell me about your Christmas traditions?  

4 comments:

 1. Haha, hvor er det hyggeligt! Synes dit lille hus er så fint ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hehe tak Mette - synes også selv det blev ret så fint og det er i hvert fald super hyggeligt og juleagtigt :) Xx

   Delete
 2. Nej hvor hyggeligt :-) Men det fra sidste år er lidt hyggeligere ;-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja det er simpelthen så hyggeligt! Kan godt forstå at du synes bedre om det fra sidste år - der gør jeg nok også, hvis jeg skal vælge ;-) Xx

   Delete