4 Dec 2011

PEPPARKAKOR // GINGERBREAD

Nu er der gået lidt jul i den her på bloggen, men jeg bliver simpelthen nød til at dele dette fine hus med jer. Jeg har lavet mit første Pepparkakorhus nogensinde, og jeg er simpelthen så stolt :) Er det ikke fint? Hvis nogen af jer er interesseret, så kan jeg godt dele opskriften med jer.. Man skal have lidt tålmodighed med at samle det og ikke mindst bage det, det tager lidt tid og min kæreste måtte også træde til, da det skulle samles :) Det eneste der ikke rigtig lykkedes var skorstenen, som ikke helt blev som forventet, så den sløjfede jer, men synes nu det er fint alligevel. Hvad synes I?

TRANSLATION: 
I made my first gingerbread house ever and I am so proud :) So I had to share it with you guys. What do you think? I think it's the cutest. If any of you want the recipe, let me know. 

Efter opfordring her jeg nedenstående vedhæfter opskriften. For at gøre det så autentisk svensk som muligt, har jeg ladet opskriften blive i sin svenske form, det skulle være til at forstå, men ellers spørg endelig.


Pepparkakor (og hus)
Baka goda pepparkakor med detta väl beprövade recept. Det är inte svårt, men lite tålamod krävs. Tänk på att göra pepparkaksdegen i god tid.
Tid: räkna med 5 timmar, tänk på att göra degen minst 1 dygn innan
Ca. 300 stk.
Ingredienser:

Utrustning du behöver:

Gör så här: 

Låt smöret bli rumsvarmt. Rör smör, socker och sirap till en jämn smet. Använd gärna elvisp när du gör pepparkaksdegen.

Rör sedan ner ingefära, kanel, nejlikor, kardemumma och bikarbonat. Tillsätt sedan vatten och sist mjölet. Använder du inte elvisp - knåda då in mjölet i degen på ett bakbord.

Låt degen ligga i kylskåp minst 1 dygn insvept i folie.

Tag fram en bit i taget av degen och kavla ut den tunn på ett bakbord. Tag ut kakor med mått och lägg på kalla smorda plåtar eller med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 200-225 grader i 4-5 minuter.

Kavla ut pepparkaksdegen tunt och använd pepparkaksformar.

Lägg pepparkakorna på en smord plåt (eller använd bakplåtspapper) och grädda dem därefter i ugnen.


2 comments:

  1. Nej hvor er det bare fint!! :-) Du må meget gerne dele opskriften -)

    ReplyDelete
  2. Åh tak :) - Så får jeg da lige 'added' opskriften til indlægget snarest.

    ReplyDelete